Aromatherapie

Aromatherapie is een holistische therapie waarbij gewerkt wordt met etherische oliën. Het doel van aromatherapie is het verbeteren van de gezondheid op zowel het fysieke, mentale als emotionele vlak. Etherische oliën zijn gemaakt van een deel van een boom of plant, bijvoorbeeld de bloem of de vrucht. Dat deel wordt ook wel de essentie van een plant genoemd, vandaar dat we ook wel spreken van essentiële olie. Doordat etherische oliën van de essentie van een plant gemaakt worden zijn ze heel sterk geconcentreerd. Veel sterker dan bijvoorbeeld amandelolie. Iedere etherische olie heeft zijn eigen unieke en krachtige eigenschappen. Etherische oliën beïnvloeden niet alleen het fysieke lichaam, maar werken helend op vele niveaus, zoals fysiek, emotioneel en spiritueel.

Bij mij in de praktijk werk ik uitsluitend met door zelf gemaakte blends. De etherische oliën zijn op basis van hun componenten en werking met veel zorg uitgezocht.

Door de jaren heen heb ik met verschillende recepten geëxperimenteerd en zo  heb ik een aantal blends ontwikkeld voor mijn gezin, familie en vrienden. Deze blends hebben hun werking bewezen.

Heb je last van een klacht en zou je willen weten of etherische oliën deze zouden kunnen verlichten, laat me dan weten ik onderzoek graag de mogelijkheden en maak een blend (in overleg met jou) voor je.

De blends maak ik uitsluitend op verzoek!

Gebruik van etherische oliën wordt gezien als alternatieve behandeling en je moet altijd advies van je medisch specialist inwinnen/opvolgen. Aromatherapie is een aanvulling (GEEN VERVANGING van) op de reguliere medische zorg.  De verantwoordelijkheid ligt bij je zelf. De informatie op deze pagina en mijn advies zijn gebaseerd op mijn kennis en ervaring met de oliën en is niet wetenschappelijk onderbouwd.

 

 

Instagram