Hotstone massage

Een Hotstone massage met gladde warme basalt stenen is een zeer effectieve manier om het lichaam heerlijk te laten ontspannen.  

Sinds dat de mens op aarde is worden stenen gebruikt voor gereedschap en hulpmiddelen. Zo werden stenen bijvoorbeeld gebruikt ter verwarming bij koude nachten. Deze plaatste men eerst in het vuur waarna ze onder een deken van huiden of bladeren dienst deden als verwarming. Langzaam aan werden er steeds meer toepassingen gevonden om warme stenen te gebruiken. Over de gehele wereld werden warme stenen gebruikt voor diverse doeleinden. De Grieken en Romeinen gebruikten in de badhuizen stenen om elkaar mee te masseren. Hoog geplaatste lieden werden ermee gemasseerd omdat spierpijn, ongemakken en kwetsuren hierdoor afnamen. Ook werd deze massage gebruikt bij de Inca’s, indianen, Maöries en vele andere culturen. 

Doordat er diverse massagetechnieken zijn zal elke masseur zijn eigen techniek gebruiken voor de Hotstone massage. Zo worden er mooie combinaties gemaakt met verschillende massage vormen. Ik combineer Hotstone massage met een holistische ontspanningsmassage.  

Eerst worden de verwarmde stenen geplaatst op een bepaald deel van je lichaam, zoals je rug, benen, voeten, handpalmen en buik.  Deze stenen laten het lichaam wennen aan de warmte en geven ontspanning. Terwijl de stenen een bepaald deel van je lichaam verwarmen wordt een andere deel gemasseerd. Op deze manier wordt het hele lichaam gemasseerd. 

Hotstone massage:

  • stimuleert het zelfhelend vermogen van het lichaam
  • vermindert stress
  • verlicht de pijn
  • ontspant 

Instagram