Zo ziet een Reikibehandeling er uit

Als je bij mij komt voor een behandeling mag je mij vertellen waarvoor je komt en wat je klachten zijn. Maar dat hoeft niet. Ik hoef dus niets te weten. De energie gaat daar waar het nodig is, zodat jij weer in balans komt. Ik ben een ‘doorgeefluik’ van de universele levensenergie. Die levensenergie komt van boven en gaat door mij, via mijn handen, naar jou toe. Ik stel me open en jij trekt de energie naar je toe. Dit gaat helemaal vanzelf, jij hoeft er niets voor te doen.

Ik raad je aan om voor een behandeling geen alcohol en zo weinig mogelijk koffie te drinken en comfortabele kleren aan te trekken. Met die kleren aan ga je op je rug op een massagetafel liggen. Alleen je schoenen trek je uit. Als je het fijn vindt krijg je een kussen om je hoofd en/of benen te ondersteunen. Voor de behandeling vraag ik je altijd of ik je mag aanraken. Indien je niet aangeraakt wilt worden dan doe ik dat ook niet. Ik hou mijn handen net boven je lichaam. Als je niets tegen aanraking hebt, dan zal ik intuïtief voelen of ik je moet aanraken of niet. De sessie kan in stilte gedaan worden of met Reikimuziek aan. Zodra je comfortabel bent sluit je je ogen en begin ik met de behandeling, die ongeveer 40 minuten duurt.

Ik begin altijd met de standaard handposities en tijdens de behandeling laat ik me leiden door mijn intuïtie. Jij hoeft helemaal niets te doen. Ontspan en neem waar wat je ervaart. Alle sensaties die je voelt zijn normaal. Het kan ook zo zijn dat je niets voelt, dit betekent echter niet dat het niet werkt.

Mogelijke sensaties zijn:

  • Het warm of juist koud hebben
  • Tintelingen in handen en/of voeten
  • Een rammelende maag
  • Verschillende kleuren zien
  • In slaap vallen
  • Onvrijwillige bewegingen van vingers en/of tenen
  • Droge mond
  • Emotionele reactie (huilen / lachen)

Over het algemeen voel je je na de behandeling kalm, energiek en uitgerust. De verdere uitkomst van een behandeling is moeilijk te voorspellen. Je klacht kan verminderen of verdwijnen of je kunt er beter mee om gaan. Maar het kan ook zijn dat je klacht eerst verergert voordat het verbetert. De werking van Reiki is soms dagen na de behandeling nog voelbaar. Als je beter of slechter slaapt, zweet of als er veel emoties vrijkomen, weet dan dat dat door Reiki kan komen.

Belangrijk: Reiki is geen vervanging voor een medische behandeling. Blijf altijd het advies van je medische specialist opvolgen.

Instagram