Handreflexmassage

Waar een energetische handmassage zich richt op ontspanning en algemene klachten wordt een handreflexmassage doelgericht en op specifieke klachten ingezet.

Wat is handreflexmassage

Handreflexmassage is net als voetreflexmassage een eeuwenoude alternatieve oosterse geneeswijze.

Je handen vertellen, net als je voeten, hoe het met je gezondheid gesteld is. De constante energie die door onze energiebanen stroomt heeft eindpunten (reflexen) in onze handen. Deze reflexpunten corresponderen met elk van de organen, klieren en structuren in het lichaam. Door de reflexpunten aan te raken door middel van wrijven en drukken oefen je invloed uit op corresponderende plekken in het lichaam. Daardoor kunnen blokkades in de energiebanen worden afgebroken, zodat het lichaamssysteem weer in balans wordt gebracht. 

Wat kan handreflexmassage voor je doen

Bij een handreflexmassage wordt er gekeken naar de mens in zijn geheel. Lichaam, geest en emotie zijn onlosmakelijk met elkaar verboden. Dus heb je fysieke klachten, ben je gespannen, erg emotioneel of ben je gewoonweg ‘op’? Het duidt er op dat je energiebanen geblokkeerd zijn en je uit evenwicht bent. Dat heeft invloed op je vitaliteit. 

Door reflexpunten in je handen te masseren wordt de doorbloeding in je lichaam gestimuleerd. Daardoor komt energie vrij om door je lichaam te stromen, waardoor het zelf genezend vermogen van je lichaam wordt geactiveerd.

Door regelmatig een reflexbehandeling te ondergaan wordt het lichaam gestimuleerd in haar zelf genezend vermogen. Het ontdoet zich van afvalstoffen en krijgt (nieuwe) energie. Handreflexmassage werkt stress verlagend en is ondersteunend bij bijvoorbeeld overspannenheid of burn-out. Ook behaalt het goede resultaten bij RSI, hoofdpijn en migraine, rugklachten, reuma, darm- en spijsverteringsklachten, hormonale verstoringen en vermoeidheid.  

Hoe reageert je lichaam op een handreflexmassage?
Tijdens een handreflexmassage zul je merken dat je heel ontspannen wordt en dat de doorbloeding toeneemt. Hoe je lichaam reageert verschilt per persoon, maar sensaties die je na of soms al tijdens de behandeling kunt ervaren zijn:

  • Warmte
  • Slaperigheid
  • Rommelende buik

Dit is een teken dat je lichaam druk aan het werk is. De sensaties zijn vaak van tijdelijke aard. Uiteindelijk zorgt een handreflexmassage ervoor dat je je weer in balans voelt, wat je vitaliteit ten goede komt. 

Een handreflexmassage kan alleen in combinatie met een energetische handmassage geboekt worden. Eerst krijg je een energetische (ontspannende) handmassage en daarna een handfreflexmassage.  

Je hebt keuze uit een aantal handreflexmassages:  

  1.  Behandeling voor positiviteit en zelfvertrouwen (symptomen / klacht: depressief, negatief zelfbeeld, somber)
  2. Behandeling voor contact met je eigen innerlijke kracht (symptomen / klacht: gebrek aan kracht, vermoeidheid en emotioneel)
  3. Behandeling bij gebrek aan levensenergie (symptomen / klacht: gebrek aan vitaliteit,  vermoeide ogen, geen energie)
  4. Behandeling bij verkoudheidsklachten (symptomen / klacht: verkoudheidsklachten, hooikoorts, sinusproblemen)
  5. Behandeling bij hoofdpijnklachten (symptomen / klacht: hoofdpijnklachten)
  6. Behandeling tegen slapeloosheid (symptomen / klacht: moeilijk in slaap vallen)
  7. Behandeling bij verdriet en/of rouwprocessen (symptomen / klacht: moeilijk te verwerken verdriet, rouwprocessen)

Instagram