Energetische stoelmassage

Stoelmassage maar dan anders

De gewone en inmiddels welbekende stoelmassage richt zich  op snel en stevig behandelen van de spieren en verlichten van de (werk gerelateerde) stres en (spier) spanning. De visie van de energetische stoelmassage is anders.

De massage wordt gegeven vanuit een holistische benadering wat tot een compleet andere massagebehandeling leidt.

In de holistische visie zijn alle delen (alle niveaus) waarop de mens zich toont met elkaar verbonden en beïnvloeden elkaar wederzijds. Elke klacht of symptoom wordt dan ook gezien als een signaal van het lichaam om ons iets te vertellen. Met andere woorden er zit een oorzaak onder het signaal. De mens bestaat uit meer dan alleen een lichaam: je hebt ook je gedachten, je emoties, je rugzakje uit verleden enz… en deze hebben allemaal invloed op elkaar. Dat betekent dat hier de mens in zijn geheel wordt bezien.

Bij Energetische Stoelmassage word je lichaam op een natuurlijke manier van stress bevrijdt. De massage richt zich op alle stromingen in het lichaam, zoals de fysieke stromingen in spieren en ook stromingen als de lymfestroom, de bloedsomloop en de ademhaling.  Maar ook op de energetische doorstroming in o.a. de meridianen en chakra’s.

Kenmerkend van energetische massage is dat het een zachte en contactvolle manier van aanraken is. Zo krijgt het lichaam de tijd om zich te openen en kunnen ook diepere lagen in de massage worden gevoeld. Als ontvanger maak je zo contact met gevoelens en herinneringen die in je lichaam aanwezig zijn.

Door de unieke combinatie van het masseren van zowel acupressurpunten, als chakragebieden, de stoelmassage technieken en de rustgevende strijkingen, gaat de energie door het lichaam stromen en wordt zowel het immuunsysteem (fysiek) als het zelf herstellend vermogen van je lichaam (energetisch) gestimuleerd. Door de holistische benadering kan er bewustwording optreden als opstap naar heling van klachten.

Normaal gesproken duurt een gewone stoelmassage 15 tot 20 minuten. Ik geef de Energetische Stoelmassage in 30 minuten (of langer in overleg) om de volledige effect van de massage te ervaren.

Energetische stoelmassage kan bij mij in praktijk of op werkplek gegeven worden.

Voor bedrijven wordt de massageduur, indien gewenst, aangepast naar 15 tot 20 minuten per medewerker.

Uw medewerkers kennis laten maken met de Energetische Stoelmassage? Neem gerust contact met mee op.

 

 

 

 

Instagram